Fyra kvadrater

Göran Segeholm
Göran Segeholm

Steg 1 (deadline måndagen den 15 maj)

Lämna in fyra kvadratiska bilder som du själv är upphovsperson till. De kan vara nytagna eller från ditt arkiv.

Bilderna får gärna vara ganska enkla, och inte kännas som uppenbara singelbilder. Med singelbilder avser jag sådana som är så komplexa och rika att de håller läsaren kvar främst genom hög kognitiv komplexitet eller ett starkt narrativ.

Dina fyra bilder får gärna kännas som att de ”söker sällskap”. Här är några exempel på vad jag kanske skulle ha valt (så svårt att hålla sig till bara fyra!). Dina bilder ska vara njutbara i format 15x15 cm, så det är bra om de inte innehåller alltför många detaljer.

Av dessa fyra bilder så väljer du ut den som du helst vill se vad den kan tänkas få för sällskap av andra bilder. Den döper du till ”till minperson.jpg”, där ”minperson” är namnet på den person som du ska ge bilden till. Dina bilder ska vara döpta enligt följande:

1 till minperson.jpg,
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Lägg inte till ditt namn i filnamnet. Det läggs till automatiskt av dropbox.

Dessa fyra bilder laddar du sedan upp på den här länken senast måndagen den 15 maj.

Steg 2 (deadline onsdag 31 maj)

Tisdagen den 16 maj får du en länk via mejl från mig, där du kan se samtliga 64 bilder. Leta rätt på bilden som är till dig och börja fundera på vilka andra 3 bilder som skulle kunna vara bra sällskap till den. Målet är att göra en grupp om fyra bilder där bilderna lyfter varandra, påverkar varandra. Bestäm också hur de ska ligga i förhållande till varandra.

Om du vill tjuvkika i förväg så kan du göra det på den här länken.

Regel: Du får inte använda mer än en bild från en enskild fotograf.

Numret på bilderna enligt skissen nedan.

Mejla mig på goran@bildspraket.se. Skriv gärna ”fyra kvadrater” i ämnesraden. I mejlet skriver du vilka bilder du valt (du behöver bara skriva numret. Bild 1 i varje serie är ju alltid bilden som är ”till” någon):

bild 1: Anders 2.jpg

bild 2: Heli 3.jpg

bild 3: Staffan 1.jpg

bild 4: Sofia 2.jpg

Ja, och det är väl det hela. Lycka till!