Vad folk tycker om Bildspråket

Här är några texter om vad Bildspråket betyder för några prenumeranter och medlemmar. Samtliga citat är publicerade med skribentens godkännande.


Prenumeranter om veckomejlen

Alltid mer än ett perspektiv

Veckomailet handla lika mycket om betraktandet av själva livet som av foton, alltid mer än ett perspektiv. Så läser jag det. Så även om mitt eget fotograferande ligger lite i träda just nu, så puttar orden på min förmåga att förhålla mig kreativt till tillvaron i stort. Veckomailet bidrar till hur jag tittar på världen, oavsett om det är genom lins eller inte.
Tack för det.

Pa Sandberg

Berikande utan mycket väsen

Görans ofta "helt normala bilder" och stillsamma kommentarer gör sällan mycket väsen av sig, men skapar ändå nya tankebanor, som känns berikande.

Kent Segesten

Trivialt och självklart, men överraskande

’Bildspråket’ är minsann en samling texter som berör mitt sätt att tänka om konst och bilder på ett sätt som både är trivialt och självklart i sig men ändå då överraskande.
Det är inte sällan med ett bubblande skratt jag läser vad du skriver och samtidigt påminns av att du lyckas pricka in så väl i min egen konstnärliga erfarenhet av och uppfattning om bild.

Anders von Brömssen

En kick

Att läsa Bildspråket när det skickas ut
Ger en kick när man skall ut och fotografera själv.
Då kan man tänka på vad som du har skrivit
Samt att prova på de uppgifter som
Guld medlemskapet får.

Ulf Svensson


Medlemmar om feedbackgrupperna

Längtar efter feedbackträffarna

I min fotografiska utveckling är Bildspråket allt för mig.
Jag har utvecklats så mycket sen jag började här.
Jag längtar efter feedbackträffarna där vi går igenom månadens träningspass, lever för dessa kvällar.
Glädjen när jag inser att det är torsdag och veckomejlet dimper ner med tankar om fotografi och veckans fotodagboksämne.
Nu är det ännu bättre att man kan välja vilken nivå man vill ligga på även om guld är just guld.

Göran Backman

Bästa helgerna

Helgen efter en session med Bildspråkets feedbackgrupp är bättre än alla andra helger.

Pernilla Loeb Holter

Fördjupar mitt seende

I Bildspråket har Göran hjälpt mig till ett fördjupat seende på fotografi. Hans sätt att skriva och prata om bild i veckomejl och seminarier är kunnigt, fördjupande och lärorikt. Görans konstruktiva bildkritik i feedbackgruppen ger mig nya insikter om egna och andras bilder.

Anders Liedholm

Får mig att tänka ett extra varv

Bildspråket betyder för mig en möjlighet att utveckla mitt fotograferande, att göra övningar, tänka ett varv extra och ta bilder som annars aldrig skulle blivit tagna. Att få fart på ett projekt som jag tänkt på länge, att få ta del av Görans bildläsningar och andra tankar kring fotografi med mera under feedback träffarna tillsammans med andra i en tight grupp är lite unikt och oerhörd stimulerande.

Christer Brandt