foto: Göran Segeholm, 2012

XIV: Skav

Söndagen den 19 februari 2023, kl 10.00

Göran Segeholm
Göran Segeholm

Det är någon gång under 1990-talet som begreppet ”skav” börjar användas i konstsammanhang. Skav är bra, anses det. ”Det måste finnas någonting som skaver”, säger JH Engström när han intervjuas om hans genombrottsbok Härbärge 1997. Och visst låter det låter spännande och bra, men vad menar han egentligen? I Bildspråkets 14:e seminarium ska vi prata bilder som är lena och bilder som skaver.

Skicka gärna in en bild med ”positivt skav”

Inför seminariet får du gärna skicka in en eller två bilder som du upplever har ett positivt skav för dig, att de har något som sticker och irriterar, men samtidigt attraherar ditt öga, din känsla eller din tanke. Som inskickare är du anonym.

Bildspråkets seminarier är öppna för alla silver- och guldmedlemmar på Bildspråket. Om du är inloggad på epostadressen som är kopplad till ditt medlemsskap så hittar du länken till seminariet längre ner på denna sida. Där finns även länken du behöver för att skicka in bilder som skaver.

Seminariet följer det vanliga formatet. Presentation -> samtal i mindre grupper -> återkoppling i stora gruppen. Tid: 90-120 minuter. Om du är obekväm med att prata med andra på videokonferenser så behöver du inte vara med i de mindre grupperna. Det går bra att delta ändå.

Innehållet nedan endast för Silver and Guld tiers

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in