Foto: Göran Segeholm, 2019.

XXIII: Minimalistisk eller bara simpel?

Genomfördes 12 november 2023.

Göran Segeholm
Göran Segeholm

Minimalism är ganska ung inriktning inom konsten, nära besläktad med det abstrakta. Idén är att reducera ett innehåll tills bara det absolut oundgängliga återstår. Men var går egentligen gränsen? Hur mycket kan innehållet i en bild reduceras innan den blir så enkel att den blir ointressant? Minimalism handlar inte om att göra så lite som möjligt, utan om att göra precis tillräckligt för att verkets idé och estetik ändå ska upplevas som givande.

Seminariet börjar med en presentation om den minimalistiska idén inom konsten och inom fotografin. Därefter får du möjlighet att stämma av din egen uppfattning om vad som är för lite för att att ge dig något, och om vad som är för mycket för att du ska uppfatta det som ”precis tillräckligt”.

För att göra det vill jag gärna ha ett minimalistiskt fotografi från dig. Vi visar bilden anonymt, och du kommer att få reda på om den allmänna meningen på seminariet är att din bild är för mycket, för lite eller precis tillräckligt för att betraktas som en lyckad minimalism.

Nedanför den orangea linjen hittar du en inspelning av seminariet. Den är bara synlig för inloggade silver- och guldmedlemmar.

Innehållet nedan endast för Silver and Guld tiers

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in