foto: Göran

Lathund för guldmedlemmar

Allt du behöver veta som betalande medlem på Bildspråket.

Göran Segeholm
Göran Segeholm

1: Inloggning

Jag har blivit utloggad, hur loggar jag in igen?

Klicka på Logga in överst till höger i webbläsarfönstret. Skriv in den epostadress som du registrerade dig med i inloggningsrutan som visas. Då får du ett mejl med en länk. Klicka på den så vips — du är tillbaka på Bildspråket, men som inloggad medlem. Om du har cookies påslaget i din webbläsare så håller inloggningen i sig till nästa gång. Det behövs alltså aldrig något lösenord.

2: Träningspass

Var hittar jag träningspassen?

Det gör du här. Samlingen växer med två nya träningspass varje månad.

Hur ska jag tänka när jag väljer?

Du kan börja med att läsa igenom texten "Vad vill du träna idag?". Om du inte har några särskilda idéer, gå på vad som känns roligt och utvecklande. Det är bra att gå utanför sin bekvämlighetszon, men också krävande. Vissa månader kanske det är bra att välja något där du känner dig någorlunda hemma, andra månader har du kanske mer energi och tid och kan välja något som ligger utanför dina tidigare erfarenheter av hur man kan tänka och arbeta.

Det kan också vara givande att upprepa ett träningspass efter några månader eller något år. Det kan vara ett fint sätt att uppleva hur du utvecklats sedan du senast gjorde det.

Hur genomför jag träningspasset jag valt?

Det gör du helt på egen hand, men du är välkommen att mejla din lärare Göran  eller Hannah om du har några funderingar. Vi svarar så fort vi kan.

Hur lämnar jag in bilderna från mitt träningspass?

Du ser till att du vet vilken feedbackgrupp du tillhör, sedan går du in på den här sidan och klickar på rätt inlämningslänk. De finns längst ner på sidan.

3: Feedback i grupp

Som betalande medlem på Bildspråket tillhör du alltid en feedbackgrupp. Grupperna är namngivna med bokstäver, och har en bestämd ordinarie lärare.

När träffas min feedbackgrupp?

Alla datum och tider hittar du när du klickar på just din grupp här. Du får ett mejl med en länk till zoommötet cirka två dygn i förväg.

När är deadline för inlämning?

Det är önskvärt att dina bilder är inlämnade 24 timmar innan feedbackträffen. Skulle du vara försenad så är det inte hela världen, men din lärares förutsättningar att ge kvalitativ feedback blir sämre.

Jag har glömt vilken grupp jag är med i.

Mejla Göran och fråga, han svarar så fort han kan.

Hur träffas vi?

Via mötesprogrammet Zoom. Du får en länk till träffen via epost ett par dagar innan själva träffen. Varje ny träff har en ny länk.

Det går visserligen att köra Zoom via webbläsare, men det blir stabilare och bättre om du laddar ner och installerar klientprogrammet på din dator eller surfplatta först.

Hur länge pågår feedbackträffarna?

En full grupp, 10 deltagare, träffas i cirka 2–3 timmar. Med färre deltagare minskar den tiden.

Ska jag förbereda mig på något särskilt sätt?

Ett par dagar innan varje träff får du ett mejl med en aktuell länk till zoommötet, samt en länk till alla bilder som du och dina gruppkamrater lämnat in. Titta gärna igenom det materialet i förväg för en mer givande helhetsupplevelse. Kanske vill du också läsa på lite om förutsättningarna för de träningspass som andra valt.

Förväntas jag ge feedback på mina gruppkamraters bilder?

Nej, det är lärarens jobb. Däremot är alla välkomna att ställa frågor och diskutera  under träffens gång, oavsett vems bilder det är som diskuteras för ögonblicket.

4: Seminarier

Som betalande medlem i Bildspråket har du en stående inbjudan till ett seminarium per månad. Seminariet går alltid en söndag klockan 10.00.

När är seminarierna?

Här hittar du schemat.

Vad är idén bakom seminarierna?
  1. Att ge dig en möjlighet att vårda din kreativitet och utveckla ditt tänkande kring visuella uttryck, visuell kommunikation och fotografi i största allmänhet.
  2. Att ge dig möjlighet att träffa och diskutera med andra bildintresserade.
Förväntas jag förbereda mig?

Du är välkommen att komma helt oförberedd om du vill, men en vecka innan seminariet får du ett mejl med en text som du kan läsa på för att värma upp lite.

Måste man vara med i diskussionerna?

Nej. Seminariet börjar med en föreläsningsdel, och slutar med gruppdiskussioner. Ingen tar illa upp om du hoppar av efter föreläsningen.

5: Ditt medlemsskap

Hur säger jag upp mitt medlemsskap?

Det är bara att sluta betala. Klicka på länken konto högst uppe till höger i webbläsarfönstret, och sedan på cancel subscription.

Finns det en risk att jag missar en feedbackomgång som jag har rätt till när  avslutar mitt medlemsskap?

Du får alltid möjlighet att gå lika många feedbackträffar och seminarier som antal månader du betalat medlemsavgiften på 475:-. När du avslutar ditt medlemsskap, mejla gärna Göran och berätta vad som är på gång.

Hur byter jag feedbackgrupp?

Mejla Göran. Om det finns en ledig plats i gruppen du vill till så ordnar vi bytet direkt, i annat fall får du stå som reserv. Som betalande medlem har du första tjing. Det vill säga att platsen anges inte som "ledig" för allmänheten förrän alla betalande medlemmar på reservlistan blivit tillfrågade i tur och ordning.

Jag kan inte vara med på feedbackträffen. Kan jag tillfälligt få byta grupp en månad?

Ja, i mån av plats. Mejla Göran.

Kan jag skjuta upp en feedbackträff en månad, eller få pengarna tillbaka för en månad om jag missar träffen?

Nej.