foto: Göran Segeholm 

0,1: Välkommen till byggarbetsplatsen

Göran Segeholm
Göran Segeholm

Jag vill börja med att tacka för att du visat intresse för Bildspråket.se, och för att du prenumererar på det här veckomejlet som ännu inte har startat officiellt. Om trettio dagar skickar jag ut nummer 1, så betrakta det här som en betaversion.

Som du redan förstått om du surfat runt lite på den byggarbetsplats som bildspråket.se fortfarande är, så ska det bli ett visuellt, digitalt gym där jag tillämpar vad jag lärt mig om erfarenhetsbaserat lärande som fotolärare och bildcoach under de senaste trettio, fyrtio åren. Med hjälp av Bildspråket ska du kunna hålla igång ditt fotograferande och ständigt utvecklas, oavsett om du har några projekt på gång eller vilken nivå du än befinner dig på.

Paxa en plats redan nu

Om du tror att du skulle ha glädje av att med tiden bli medlem på Bildspråket och delta i ett seminarium och en feedbackgrupp en gång i månaden så får du gärna paxa en plats i någon av feedbackgrupperna. Det hjälper mig att se hur stort intresset är, och eventuellt också flytta någon eller några av tiderna.

Vad innebär det att paxa?

Du förbinder dig inte till någonting genom att paxa en plats, det innebär bara att du i mitten av december får en förfrågan om du fortfarande är intresserad av att vara med i gruppen. Kostnaden för ett medlemsskap är 650:- i månaden inklusive moms.

Två grupper — D och F — är fullpaxade redan (det gick mycket, mycket fortare än jag hade gissat), men du kan fortfarande ställa dig på reservplats.

Hur paxar jag?

Du mejlar ditt önskemål till mig på den här adressen. Glöm inte att skriva vilken feedbackgrupp du är intresserad av (du ser alla inplanerade tider om du klickar på gruppnamnet).

Är tiderna för grupperna slutgiltiga?

Nästan. Men om det blir stora reservlistor för grupper på vissa tider och mycket få anmälningar på andra, så förbehåller jag mig rätten att byta tid. (Detta gäller naturligtvis bara fram tills allt drar igång, jag tänker inte byta tid på någon grupp som har betalande deltagare.)

När startar allt?

Veckomejlet startar på allvar torsdagen den 18 november, och gymmet en månad senare — torsdagen den 16 december. Den dagen ligger alla träningspassen uppe för medlemmarna. Det finns ett träningspass redan idag, för att ge ett exempel på hur det kan komma att se ut.

Så tack för att du intresserar dig för det här nyskapande projektet — en slags fotokursernas svar på turistbussarnas idé om "hop on—hop off". Mer information kommer vad det lider.

Jag lyssnar gärna

Anledningen till att jag inte stängt webbplatsen medan bygget pågår är att jag gärna vill höra vad andra tycker och tänker om det här projektet. Jag har ju ingen ritning att följa, såvitt jag vet är Bildspråket det första gymmet i sitt slag. Så om du har några tankar du vill dela med dig av så lyssnar jag gärna. Det är bara att skicka ett reply på det här veckomejlet. Jag läser allt.

Om du vill dela med dig av adressen till bildspråket så går det naturligtvis alldeles utmärkt.  

Vänligen

Göran Segeholm

Veckomejl

Göran Segeholm

Frilans som försörjer sig genom att tänka på fotografi. Av tankarna blir det artiklar, krönikor, böcker, poddar, föreläsningar, kurser, workshops och konsultationer. Och Bildspråket.se.