Göran Segeholm, ur serien Revir, 2018.

Människan och bilen

Månadens utmaning, augusti 2023

Göran Segeholm
Göran Segeholm
Det önskade resultatet:
Ditt motiv innehåller en eller flera bilar, och en eller flera människor. Det är tydligt att bilden handlar om människans relation till en specifik bil, till bilar i allmänhet eller till bilism som företeelse.

Bilden påstår något om relationen mellan människa och maskin, som till exempel att bilar ger frihet, att bilar är farliga, att bilar är vackra, att bilar är förstör miljön eller att bilar ger social status. Är bilen människans tjänare, har det blivit tvärtom? 

Tänk på

  • Människorna i din bild behöver inte vara bilförare eller bilägare.
  • Både bilar och människor kan vara med som grupper istället för som enskilda individer. En bilkö, istället för en bil till exempel.

Vad är ”Månadens utmaning”? (klicka för att läsa)

Det är Bildspråkets sätt att hjälpa dig att hålla din kreativitet igång även under perioder då du normalt sett inte fotograferar. Det fungerar lite olika beroende på vilken typ av prenumerant du är.

För gratisprenumeranter

Bildspråkets månadsutmaning är tillgänglig för alla prenumeranter av veckomejlet. Du kan genomföra den helt på egen hand, eller ännu hellre tillsammans med en vän. Perfekt att utvärdera varandras resultat över en kopp kaffe i slutet av månaden.

För bronsmedlemmar

Om du är bronsmedlem så kan du även ladda upp ditt bidrag till Bildspråket. När månaden är slut får du tillgång till en länk där du kan se vad alla andra lämnat in. Det är roligt och inspirerande att se hur andra löst en uppgift som man själv gått och grunnat på. Alla bidrag anonymiseras — ingen får veta vem som skickat vilken bild. Bidragen visas okommenterat.

För silvermedlemmar

Som silvermedlem i Bildspråket får du allt som bronsmedlemmarna får, och utöver det får du också ta del av en video med kommentarer kring allt inskickat material. Videon kommer en vecka efter deadline.

För guldmedlemmar

Som guldmedlem har du alla fördelar som silvermedlemmarna har, plus att du kan välja månadsutmaningen som träningspass i din feedbackgrupp och i gruppen få en betydligt djupare feedback på hur du löst utmaningen.

Resten av sidan kan du bara se om du är betalande medlem och inloggad på webbplatsen.

Texten är gratis, men bara tillgänglig för prenumeranter.

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in