Göran Segeholm, 2013.

Inifrån och ut

Månadens utmaning, november 2023

Göran Segeholm
Göran Segeholm

Tack för alla intressanta och tänkvärda bidrag till oktober månads utmaning, Rött är den första färgen. Nu är det dags för en ny utmaning — inifrån och ut.

Bakgrund

November är här, och även om många tycker om höstpromenader så är det också rätt skönt att vara inomhus och titta på regnet utanför (även om det statistiskt sett faktiskt regnar mer både i juni och juli). Det var så vi kom på idén till månadens utmaning, men låt inte det begränsa dig. Det finns så många möjligheter. Du kan färdas i en bil på landsvägen på natten, sitta på ett café och betrakta folklivet på gatan, vara i ett fängelse och längta efter friheten, drömma dig bort medan du tittar ut genom fönstret på ett tåg, sitta i ditt kök och spionera på dina grannar nere på gården . Viktigt är att det klart framgår både var du är (vilken slags rum), och ungefär vad du tittar på.

Det önskade resultatet:
Det är tydligt att din bild är tagen ur ett ”inifrånperspektiv”. Du är i din bil, och tittar ut. Du är i din bostad, och tittar ut. Du har gömt dig i en brevlåda, och tittar ut.

Kanske skapar perspektivet en känsla av instängdhet och begränsning. Kanske skapar det en känsla av trygghet och värme. Välj det du tycker är bäst för att skapa ett intresse för bilden.

Vad är ”Månadens utmaning”? (klicka för att läsa)

Det är Bildspråkets sätt att hjälpa dig att hålla din kreativitet igång även under perioder då du normalt sett inte fotograferar. Det fungerar lite olika beroende på vilken typ av prenumerant du är.

För gratisprenumeranter

Bildspråkets månadsutmaning är tillgänglig för alla prenumeranter av veckomejlet. Du kan genomföra den helt på egen hand, eller ännu hellre tillsammans med en vän. Perfekt att utvärdera varandras resultat över en kopp kaffe i slutet av månaden.

För bronsmedlemmar

Om du är bronsmedlem så kan du även ladda upp ditt bidrag till Bildspråket. När månaden är slut får du tillgång till en länk där du kan se vad alla andra lämnat in. Det är roligt och inspirerande att se hur andra löst en uppgift som man själv gått och grunnat på. Alla bidrag anonymiseras — ingen får veta vem som skickat vilken bild. Bidragen visas okommenterat.

För silvermedlemmar

Som silvermedlem i Bildspråket får du allt som bronsmedlemmarna får, och utöver det får du också ta del av en video med kommentarer kring allt inskickat material. Videon kommer en vecka efter deadline.

För guldmedlemmar

Som guldmedlem har du alla fördelar som silvermedlemmarna har, plus att du kan välja månadsutmaningen som träningspass i din feedbackgrupp och i gruppen få en betydligt djupare feedback på hur du löst utmaningen.

Resten av sidan kan du bara se om du är silver- eller guldmedlem och inloggad på webbplatsen.

Innehållet nedan endast för Silver and Guld tiers

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in