Göran Segeholm, 2017

Hus & Träd

Månadens utmaning, juli 2023

Göran Segeholm
Göran Segeholm
Det önskade resultatet:
Bilden visar ett träd och en fast struktur, skapad av människor. Det är svårt att säga vilket som är viktigast i bilden, det är samspelet mellan den uttänkta arkitekturen, skapad efter ritning, och det organiskt växande trädet som ger bilden dess spänning.

Kanske är det trädet som skyddar huset, kanske upplevs trädet som hotfullt och begränsande, eller så växer det i ruinerna av ett hus där det var länge sedan någon människa bodde. Eller så är det huset som inkräktar på trädets livsutrymme, tränger bort det för att skapa plats för expansion.

Vissa hus omger sig med tämjda träd. Välvilliga, produktiva fruktträd som tas om hand. Ibland händer det att ett träd ser ut att adoptera ett hus istället, skyddar det mot vind och regn.

Vilket hus och vilket träd du än väljer att skildra, så ska det vara relationen som står i centrum för din berättelse. 

Vad är ”Månadens utmaning”? (klicka för att läsa)

Det är Bildspråkets sätt att hjälpa dig att hålla din kreativitet igång även under perioder då du normalt sett inte fotograferar. Det fungerar lite olika beroende på vilken typ av prenumerant du är.

För gratisprenumeranter

Bildspråkets månadsutmaning är tillgänglig för alla prenumeranter av veckomejlet. Du kan genomföra den helt på egen hand, eller ännu hellre tillsammans med en vän. Perfekt att utvärdera varandras resultat över en kopp kaffe i slutet av månaden.

🥉 För bronsmedlemmar

Om du är bronsmedlem så kan du även ladda upp ditt bidrag till Bildspråket. När månaden är slut får du tillgång till en länk där du kan se vad alla andra lämnat in. Det är roligt och inspirerande att se hur andra löst en uppgift som man själv gått och grunnat på. Alla bidrag anonymiseras — ingen får veta vem som skickat vilken bild. Bidragen visas okommenterat.

🥈 För silvermedlemmar

Som silvermedlem i Bildspråket får du allt som bronsmedlemmarna får, och utöver det får du också ta del av en video med kommentarer kring allt inskickat material. Videon kommer en vecka efter deadline.

🥇 För guldmedlemmar

Som guldmedlem har du alla fördelar som silvermedlemmarna har, plus att du kan välja månadsutmaningen som träningspass i din feedbackgrupp och i gruppen få en betydligt djupare feedback på hur du löst utmaningen.

Resten av sidan kan du bara se om du är betalande medlem och inloggad på webbplatsen.

Denna text är endast tillgänglig för betalande medlemmar.

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in