Göran Segeholm, 2016

Känslan av vind

Månadens utmaning, april 2023

Göran Segeholm
Göran Segeholm
Det önskade resultatet:
Din bild väcker ett minne av vind. Hur den känns mot huden. Hur den sätter gardinerna eller molnen i rörelse. Hur den böjer träden eller får en flagga att vaja. 

Hur du kan tänka

1. Vilken aspekt av vind vill du lyfta fram?

Luft i rörelse kan vara så mycket — en liten pust när du öppnar  köksfönstret, en storm som river och sliter i buskar och träd. Det kan vara vinden du känner när du cyklar fort eller andetaget från din mun när du blåser på en ublommad maskros.

2. Vindens effekter

Vinden är osynlig, men dess effekter är synliga. Vinden syns i allt som den rör, men den syns också i människors och djurs reaktioner. Är den behaglig? Skrämmande? Lustfylld?

Vad är ”Månadens utmaning”? (klicka för att läsa)

Det är Bildspråkets sätt att hjälpa dig att hålla din kreativitet igång även under perioder då du normalt sett inte fotograferar. Det fungerar lite olika beroende på vilken typ av prenumerant du är.

För gratisprenumeranter

Bildspråkets månadsutmaning är tillgänglig för alla prenumeranter av veckomejlet. Du kan genomföra den helt på egen hand, eller ännu hellre tillsammans med en vän. Perfekt att utvärdera varandras resultat över en kopp kaffe i slutet av månaden.

För bronsmedlemmar

Om du är bronsmedlem så kan du även ladda upp ditt bidrag till Bildspråket. När månaden är slut får du tillgång till en länk där du kan se vad alla andra lämnat in. Det är roligt och inspirerande att se hur andra löst en uppgift som man själv gått och grunnat på. Alla bidrag anonymiseras — ingen får veta vem som skickat vilken bild. Bidragen visas okommenterat.

För silvermedlemmar

Som silvermedlem i Bildspråket får du allt som bronsmedlemmarna får, och utöver det får du också ta del av en video med kommentarer kring allt inskickat material. Videon kommer en vecka efter deadline.

För guldmedlemmar

Som guldmedlem har du alla fördelar som silvermedlemmarna har, plus att du kan välja månadsutmaningen som träningspass i din feedbackgrupp och i gruppen få en betydligt djupare feedback på hur du löst utmaningen.

Resten av sidan kan du bara se om du är betalande medlem och inloggad på webbplatsen.

Denna text är endast tillgänglig för betalande medlemmar.

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in