Göran Segeholm, Rutger sover middag, 2022.

Vila

Månadens utmaning, maj 2023

Göran Segeholm
Göran Segeholm
Det önskade resultatet:
Visst är det givande med aktivitet och upplevelser, men vila är också en viktig del av livet. Din bild är en personlig hyllning till de vilsamma stunderna i livet, då det finns tid att bara vara, glömma alla krav och hämta ny kraft.

Hur du kan tänka

1. Vad är vila för dig?

Alla vilar på olika sätt. Man kan vila i korta pauser, eller under en hel långhelg. Somliga vilar bäst i sällskap med en partner eller ett husdjur, andra söker ensamheten. Själv vilar jag väldigt bra på långresor med tåg, gärna med ett par hörlurar över öronen.

2. Handlar din bild om dig eller någon annan?

En bild som handlar om vila kan handla om någon annan än dig, kanske någon som du tycker är väldigt bra på att vila, eller som vilar på ett ovanligt slående sätt. Men en bild kan också handla om att läsaren får se det du ser när du vilar. Kanske taket ovanför din soffa, eller solstolen med ett glas färskt iste vid sidan, som det ser ut för dig precis innan du slår dig ner.  

Vad är ”Månadens utmaning”? (klicka för att läsa)

Det är Bildspråkets sätt att hjälpa dig att hålla din kreativitet igång även under perioder då du normalt sett inte fotograferar. Det fungerar lite olika beroende på vilken typ av prenumerant du är.

För gratisprenumeranter

Bildspråkets månadsutmaning är tillgänglig för alla prenumeranter av veckomejlet. Du kan genomföra den helt på egen hand, eller ännu hellre tillsammans med en vän. Perfekt att utvärdera varandras resultat över en kopp kaffe i slutet av månaden.

För bronsmedlemmar

Om du är bronsmedlem så kan du även ladda upp ditt bidrag till Bildspråket. När månaden är slut får du tillgång till en länk där du kan se vad alla andra lämnat in. Det är roligt och inspirerande att se hur andra löst en uppgift som man själv gått och grunnat på. Alla bidrag anonymiseras — ingen får veta vem som skickat vilken bild. Bidragen visas okommenterat.

För silvermedlemmar

Som silvermedlem i Bildspråket får du allt som bronsmedlemmarna får, och utöver det får du också ta del av en video med kommentarer kring allt inskickat material. Videon kommer en vecka efter deadline.

För guldmedlemmar

Som guldmedlem har du alla fördelar som silvermedlemmarna har, plus att du kan välja månadsutmaningen som träningspass i din feedbackgrupp och i gruppen få en betydligt djupare feedback på hur du löst utmaningen.

Resten av sidan kan du bara se om du är betalande medlem och inloggad på webbplatsen.

Innehållet nedan endast för Silver and Guld tiers

Prenumerera

Har du redan ett konto? Logga in