Seminaruim: Djupläsning

Inför Bildspråkets seminarium 10 april klockan 10 på Zoom.

Hej, och välkommen till Bildspråkets seminarium om djupläsning, söndagen 10 april klockan 10.  Här är länken till zoomseminariet.

Inför seminariet vill jag uppmana dig att ägna fem minuter om dagen i minst fem dagar åt att läsa den här bilden av Ulf Lundin:

Bildens titel är "Best of Rågsved" och den ingår i serien "Best of Sweden" som kommer att premiärvisas i januari 2023. Bilden är en så kallad komposit, ett montage av cirka 70 enskilda exponeringar tagna från en och samma punkt under nästan ett helt dygn. Effekten är att du kan se Rågsved i en och samma bild under många olika tidpunkter på dygnet, men Ulf har gjort monteringen av de enskilda bilderna på ett sätt som gör det omöjligt att avgöra var skarvarna går.

Medan du läser bilden de här fem minutrarna varje dag vill jag att du för anteckningar om dina associationer. Inte bara till bilden, utan till livet i sin helhet. Kanske kommer du att tänka på hur det känns att pendla till jobbet. Eller om svårigheterna att hitta en lägenhet. Eller på punkbandet Ebba Grön. Skriv ner och se till att du har dina anteckningar till hands när du kommer till seminariet på söndag.

Med hjälp av länken här nedan kan du ladda hem bilden i högre upplösning för att se alla detaljer. Du får bara använda bilden i samband med den här övningen. Dela inte på sociala medier, publicera inte.